ANALIZA PREHRANJEVALNIH NAVAD IN PREHRANSKEGA STATUSA (ZA SLOVENIJO)
a.prepogosto vključevanje pekovskih in slaščičarskih izdelkov z višjo vsebnostjo maščob oz. sladkorja;
b.presežena pojavnost mlečnih izdelkov z dodanimi sladkorji;
c.večja vsebnost aditivov pri malicah, največkrat z razlogom, da otroci priporočena živila zavračajo;
d.pogosto gre tudi za mesne izdelke s homogeno strukturo ali večjo vsebnostjo maščob in sladke pijače;
e.zelo veliko se uporablja zamrznjena ali konzervirana zelenjava;
f.prepogosto so uporabljeni odsvetovani postopki priprave ( pečenje, cvrenje v globoki maščobi) in odsvetovane vrste maščob (trde margarine, živalske maščobe);
g.prepogosto se uporabljajo instant juhe in omake, dehidrirana zelenjava z ojačevalci okusa ter gotove jedi
h.– MANJ SLADKORJA, SOLI in MAŠČOB;