ANALIZA PREHRANJEVALNIH NAVAD IN PREHRANSKEGA STATUSA (ZA SLOVENIJO)

a.prepogosto vključevanje pekovskih in slaščičarskih izdelkov z višjo vsebnostjo maščob oz. sladkorja;

b.presežena pojavnost mlečnih izdelkov z dodanimi sladkorji;

c.večja vsebnost aditivov pri malicah, največkrat z razlogom, da otroci priporočena živila zavračajo;

d.pogosto gre tudi za mesne izdelke s homogeno strukturo ali večjo vsebnostjo maščob in sladke pijače;

e.zelo veliko se uporablja zamrznjena  ali konzervirana zelenjava;

f.prepogosto so uporabljeni odsvetovani postopki priprave ( pečenje, cvrenje v globoki maščobi) in   odsvetovane vrste maščob (trde margarine,   živalske maščobe);

g.prepogosto se uporabljajo instant juhe in omake,   dehidrirana zelenjava z ojačevalci okusa ter   gotove jedi

h.– MANJ SLADKORJA, SOLI in MAŠČOB;